sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Hyllyjä Hyvinkäältä

Willan kisatauko päättyi Hyvinkäällä järjestetyissä JAU:n kisoissa eilen. Uusi vuosi pistettiin käyntiin kahdella hyllyradalla (mut tästähän ei voi kun parantaa). Ensimmäinen rata oli ohjaajallekin, kuin "ensi kertaa luistimilla kymmenen vuoden tauon jälkeen". Eli kompastelua ja sähläämistä. Ihan, kuin radalla ei oltais aikaisemmin oltukaan. Kepeille kaksi aloitusvirhettä. Kulma oli kyllä hieman kinkkinen, mutta Willa taitaa kyllä yleensä keppien aloituskulmat lähes sataprosenttisesti. Niistä en ole kantanut huolta. Ohjaaja sai aikaan hyllyn omalla ohjausvirheellä, kun "unohdin" vetää välistä. Loppuradalla jäi vielä joku hyppy suorittamatta, mutta sekin lähinnä huolimattoman ohjauksen takia. Upeat kontakteilla pysähdykset isona plussana!

Toinen rata sujui huomattavasti paremmin. Tatsi touhuun oli löytynyt jälleen ja meno oli hieman rennompaa. Harmittavasti kepit vaan tuottivat ongelmia ja hyllyn tältä radalta. Kepeille meno oli yksinkertaisin suora lähestyminen ja itsekin olin vasemmalla ja annoin vielä tilaa koiralle, mutta... Jostain syystä Willa kerta kerran jälkeen ampui kakkosväliin. Videolta katsoessanikaan en keksinyt syytä keppiprobleemaan. Keppien väritys oli normaalista poikkeava (joka toinen valkoinen ja joka toinen punainen), mutta en usko silläkään olleen vaikutusta. Oma käskytykseni oli ehkä hieman liian kiihdyttävä, kun yritin sillä saada rytmitykseen apua. Vaikka toisaalta Willa mielestäni osaa kepittää itsenäisemmin kuin Wäinö-se ei tarvitse kauheasti apuja tai ota häiriötä (niin kyllähän se kotona osaa). No tälläistä tämä hieno laji on. Kiinni välillä niin pienestä. Postitiivisin juttu kisoissa oli se, että molemmilla radoilla olluta keinua Willa ei epäröinyt ollenkaan. Keinu suoritettiin normaalin treenityyliin:)

Kisapaikka oli mahtava. Ulkona hyrisyttävästä pakkasesta huolimatta halli oli todella lämmin ja siellä oli hyvin tilaa häkeille ja koirille. Lämmittelyalueella oli kaikki kontakti esteet, hyppyjä ja kepit-aivan loistavaa!! Mukavaa oli myös se, että rata-alue oli hallin päässä rauhoitettu niin, että sen sivuille ei päässyt yleisöä. Hyvä JAU!

Ei kommentteja: