sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Juoksemaan oppimista

Eilen osallistuin Niina-Liina Linnan vetämälle juoksutekniikkakurssille Pirkkahallissa. Täytyy todeta, etten oo ikinä tajunnut, että juokseminen on oikeasti tosi vaikeata. Oikeaoppisen juoksutavan löytäminen ei ole helppoa.

Kurssilla harjoiteltiin mm. päkiöillä juoksemista, pakarajuoksua, pyöreäkuopimisjuoksua ja yritettiin vääntää kroppaa oikeaan asentoon juostessa. Hankalaa varsinkin tälläiselle heppatytölle, joka vasta ylä asteella löysi juoksuun oikean askellajin monien vuosien laukkahyppelyiden jälkeen.. Mutta koutsimme oli oikein mukava ja neuvoi kädestä pitäen oikeita suoritustapoja. Olisi muuten mukava päästä hänen agikoulutukseenkin osallistumaan tulevaisuudessa:) Juoksuharjoitteleminen oli hauskaa ja sen jatkaminen kotonakin varmasti toisi nopeutta koiran kanssa radalla liikkumiseen. Saimmekin tehtäväksi harjoitella tekniikoita ilman koiraa ja koiran kanssa. Kurssin toinen osa on helmikuun lopulla. Nyt seuraavana päivänä rehkiminen tuntuu jaloissa. Varpaiden ylös jännittäminen kipeytti mukavasti lihaksia.

Viikolla ollaan treenattu molempien kanssa aksaa. Ratatreenejä lähinnä. Pitäisi saada joku päivä aikaiseksi lähteä ottamaan tekniikkatreenejä. Willan kanssa tarvitaan työstöä varsinkin keppivarmuuden kanssa ja Wäinön kanssa kääntymisissä ja niiden ennakoimisessa. Eilen tokoiltiin vähän noutajien kanssa. Tokoiluun tarvittaisiin myös paljon lisää omatoimista treenausta.

Tamskin vuoden koiratittelit julkaistiin tänään. Wäinö sijoittui hienostui Maxi-agilitykoirissa 4.sijalle. Willa oli myös 4. Medi-agitulokkaissa. Hyvä me!:)

Ei kommentteja: