sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäinen tulos

Tamskin kisoissa oltiin tänään Niihamaan maneesilla. Willan rata oli jo puoli yhdentoista aikaan aamulla. Savioja oli laatinut mukavan tuntuisen menoradan missä ei kovin hankalia paikkoja ollut. Willan kanssa rata alkoi oikein hienosti. Meno oli vauhdikasta ja ennakoivalla ohjauksella säästyttiin ansaesteille karkaamisesta. Mutta.. Kepit kosahtivat meillä taasen! Willa puikahti tällä kertaa oikeaan väliin ja pujotteli vielä seuraavankin välin, ennen kuin puikahti kulos kepeiltä. Mua harmitti, kun olin keppejä muutenkin Hyvinkäään jälkeen jännännyt. En ottanut Willaa mukaan vaan palasin keppejen alkuun. Koiruus tietty pujotteli väärään suuntaan ja siitä saatiin hylly. Uudella yrityksellä Willa puikahti toiseen väliin. Seuraavalla kerralla se meni oikein, mutta jouduin koko matkan kannustamaan, kun jonkinlaista sijaistoimintoa neiti kehitteli haistemalla maata samalla kun hitaasti kepitteli. Loppurata sujui hienosti.

En tiedä kehitinkö Hyvinkäällä kepeistä ongelmaa, kun turhautuneena menin kieltämään väärään väliin menemisestä. Pitäisi muistaa, että Willa on herkkä ja menee helposti epävarmaksi. Nyt täytyy treenailla keppejä enemmän. Ottaa vaikka namipurkki käyttöön, jotta saadaan suoritusvarmuutta kepeille.

Wäinön radat olivat vasta iltapäivällä ja kerkesinkin käymään välissä kotona vaihtamassa koiria. Jämsä oli taiteillut kieputteluradat, joilla oli tiukka ihanneaika. Ensimmäisellä hyppyradalla en ottanut poispäin käännöksessä koiraa mukaan ja se kerkesi suorittamaan hypyn väärin päin. Uusimalla kuvion se kuitenkin onnistui ja kaksi perättäistä poispäin käännöstä sujuivat hienosti. Muuten meno oli turhan vallatonta ja kontrolli pahasti hukassa. Toinen rata oli perusrata. Mukavan tuntuinen rata, jolle kehittelin muista poikkeavia ohjauskuvioita. Ja rata onnistui melkein nappiin. Kaikki ohjauskuviot mm. takaa leikkaus kepeille, poispäin käännös, välistä veto ja kahden käden ennakoivat käännökset onnistuivat hienosti. Meno oli nopeaa, minä jopa innostuin oikeasti vauhdittamaan menoa ja juoksemaan. Kolmanneksi viimeisen hypyn rima kolahti valitettavasti alas ja siitä vitonen. Vedätin hieman liikaa ja hyppy oli aavistuksen poikittain tulosuuntaan nähden, jolloin ei niin huoliteltu ponnistus tiputti riman. Olin kuitenkin todella tyytyväinen rataan:)

Päivä oli hyvä tuloksineen monelle koirakaverille. Willan treeniryhmästä Nora ja Aida koikkeri nousivat hienosti kakkosiin, Johanna ja Ilja chihu tekivät hienon nousunollan ja noutajakamumme Lotta ja Senni tekivät todella tyylikkään nollan kolmosissa. Onnea hienoista tuloksista!!!

Ihan agilitykuume taas nousi kisoissa. Harmi vaan, että taitaa mennä maaliskuulle asti ennen kuin seuraavan kerran startataan.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Onnea, hyvin lähti kisakausi pyörimäään! Tulispa tännekin kisakuumetta, eikä vain tätä flunssakuumetta... Blogissamme meemi, om ni vill..