sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Twistejä Jaakon opissa

Viikolla meni monta päivää hukkaan, kun kunnon flunssa otti oikeesti otteeseensa ja jouduin saikulle. Kunto ei ollut kovin korkealla vielä viikonloppuna, kun Jaakko saapui Manchesteriin oppejaan jakamaan. Treenit saatiin silti kasaan:) Onneksi (mun kunnon takia) en ollut ilmoittanut tällä kertaa, kun Willan agiliitämään. Wäinö kyllä harmitteli asiaa autossa..

Molemmat meistä taisivat käydä kierroksilla alkuun ja keskittymistä oli vaikea löytää. Videolta nolotti katsoa omaa sähläystä, kun Jaakko joutui useamman kerran sanomaan, että "tee näin", kun häsäsin muuta, enkä kuunnellut ohjeita tarkkaan. Tähän väliin pakko todeta, että sellainen koira, kuin ohjaajansakin! No kun homma lähti eteenpäin juutuimme harjoittelemaan twistejä. Koira teki kyllä tasan niin, kuin mä ohjasin, mutta mun oma twistaaminen oli vähän sinnepäin ja myöhässä. Peruuttaminen ja kääntyminen on liikkeinä tälle ohjaajalle vaikeaa:) Twistaaminen kyllä nyt kotiläksyksi meille!

Persjätöt sen sijaan sujuivat muutaman kokeilukierroksen jälkeen. Kun uskalsin olla liikaa katsomatta koiran reaktioita ja edetä omaa juoksulinjaani nopeasti ne sujuivat. Loppupuolella Willakin alkoi selvästi väsyä treenistä ja irtoaminen ja eteneminen takkusivat. Viimeistään siinä vaiheessa tajusin olla iloinen siitä, että koiruus normaalisti irtoaa ja lukee esteitä välillä tosin liiankin itsenäisesti. Olis inhottavaa jos koiraa joutuis aina työntämään eteenpäin...

Jaakko oli suunnitellut taas hyvän radan meille ja vinkkejä sateli roppakaupalla. Onneksi ne ovat videolla tallessa ja niitä voi sieltä kerrata. Ja täytyy ottaa nuo twistaamiset harjoitteluun, että handlaan niitä paremmin ennen seuraavaa kertaa.

Eiliset tokoilut menivät muuten ihan kivasti. Wäinö oli ensimmäistä kertaa täysin hiljaa paikalla makuun, kun olin piilossa. Auttaakohan nämä malttiharjoitukset vaiko vieressä maannut turvallinen Jade-soturi? Willan kanssa päästiin eteenpäin noudon harjoittelussa. Kapulan pitämisaikaa pitäisi saada kasvatettua, mutta heitto ja sivulla istuminen sujuvat hienosti. Kaukkareiden istumaan nousua pitää nyt yrittää hioa pikkuhiljaa niin, ettei täpinä takajalat tee täpytystä. Liikkeenohjaus ei tuntunut neitiä haittaavan.

Ei kommentteja: