sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Agipainoitteinen viikonloppu

Viikonloppu lähti käyntiin perjantaina Jaakon koulutuksella. Sunnuntaina oli sitten vuorossa Tamskin kisat.

Jaakon koulutukseen osallistuin Ok-hallilla Wäinön kanssa. Jaakko oli tällä kertaa kasannut aavistuksen iisimmän ja lyhyemmän (vain 28 estettä) radan. Harjoittelimme mm. Back lappia (takaakierto ja sylkkäri), sylivekkijaakotusta ja layereitä (esteen ohitus itse toisella ja koira toisella puolella). Näistä nimiprässäilyistä ( pakko tietty prässätä, vaikka eivät virallisia sagin nimikkeitä olekaan) selvittiin hyvin. Back lappi oli mielestäni tosi hyvä ohjaus ja harjoiteltuna toimii varmasti hienosti. Eli ainakin se pistetään treenimuistiin! Wäinö toimi koulutuksessa ihan kivasti ja jaksoi hyvin koko koulutuksen ajan, vaikka se on aikaisemmin ollut pieni ongelma loppuvaiheessa. Juhlin vuoromme jälkeen, että ekan kerran pääsin Jaakon koulutuksessa radan loppuun asti, kunnes huomasin, että olin tyystin unohtanut vimpan esteen. Plääh tätä dementoitunutta ohjaajaa!

Sunnuntaina pohdin aamulla kovasti mitä tekisin Wäinön starttejen kanssa. Wäinö oli lauantai aamulla kankean oloinen koulutuksen jälkeen. Ilmeisesti lihakset olivat hieman jumissa. Metsässä juoksentelu, back on track ja hierominen helpottivat sen verran, että sunnuntaina koiruus liikkui jo täysin normaalisti. Päätin kuitenkin varmuudeksi vetää Wäinön pois ekasta hyppystartista ja ottaa sen kanssa vain yhden radan. Kunnon lämmittelyt ja jäähdyttelyt, eikä jumituksen merkkejä ollut kisoissa. Rata alkoi ihan hyvin, ehdin jopa jaakottamaan kohtaan jonne oli kiire. Äänenpainoltaan kovista kontakti käskyistä huolimatta Wäinö tuli ilman lupaa kontakteilta ja se sekoitti pasmoja varsinkin puomilla. Sen jälkeinen takaaleikkaus vaihtui valssiksi ja vaihtoehtoputkeen meno takkuili. Lähetin ensin lähempään, mutta pienellä haahuilulla lopulta ohjasin kauempaan päähän. Tähän meni aikaa sekunteja ja vaikka rata loppujen lopuksi meni puhtaasti loppuun asti meni aikaa aivan liikaa. Tuloksena kanki nolla ja yhdeksäs sija.

Willa starttasi molemmilla radoilla. Ensimmäinen rata hajosi heti alkuun -jaakotus ei onnistunut ja lopulta hyppy väärinpäin hyllytti radan heti alkuunsa. Kepit ja sisälle meno sujuivat hienosti, samoin hieman pitkäksi mennyt takaaleikkaus. Loppusuoralla koiruus sitten hyppäsi renkaan väärästä välistä ja palautin vielä takaisin uusimaan sen. Hassu pikku koira. Toinen rata oli koirille tosi kiva hyppis. Paljon putkia ja kovaa etenemistä. Mulle tosin hieman hankala valsseineen, mutta sain kroppani kääntymään ja valssit onnistui. Sen sijaan lopussa käännyin renkaan jälkeen katsomaan mitä tuomari näyttää ( luulin, ettei taaskaan hypännyt oikeasta välistä) ja sen seurauksena myöhästyin ohjauksesta ja koiruus lukitsi väärän hypyn. Kepeiltä tuli sen jälkeen vielä aloitus virhe pari kertaa, mutta muuten hyvä rata:) Ensi viikonloppuna Willan olisi tarkoitus jatkaa kisaamista Riihimäellä. Wäinö taas jää muutaman viikon agilomalle palauttelemaan lihaksiaan vetreiksi. Kisojen lopuksi kävimme mukavan metsälenkin Punaisten kesken. Meiän koissut, Ressu, nollamies Viggo ja bc penneli Raita (punaisessa villatakissaan) pääsivät juoksentelemaan Niihamaan metsiin.

Ei kommentteja: