perjantai 10. joulukuuta 2010

Pentuset ovat täyttäneet 5 viikkoa!

Päivittelen tähän hieman kuulumisia. Kuvia tulee myöhemmin, kun niitä keretään napsia. Nyt on ollut niin hässäkkää taas muutama päivä...
Willa rassukka tuossa yrittää kaikin puolin pitää itseään pystyssä, vaikka jalat meinaavat karata alta. Syynä on se, että se on muutama tunti sitten vironnut rauhoituksesta. Pennut ovat terävillä naskalikalustollaan ja kynsillään saaneet emänsä tissien alueen haavoille. Keskiviikkoiltana huomasin, että yksi haavoista oli jälleen auennut ja tällä kertaa revennyt isommaksi. Se oli sentin pituinen vekki, joka oli ihan kuin veitsellä leikattu auki. Eilisen päivän oon putsaillut ja teippaillut sitä sekä imettänyt pentuja vain muutama kerrallaan valvotusti, etteivät revi haavaa. Illalla huomasin, että haavasta tulee ulos myös maitoa eli se on kudoksessa asti ja haava ei pysy kuivana. Aamupäiväksi saatiin aika eläinlääkärille, jossa se päädyttiin tikkaamaan kiinni rauhoituksessa. Antibiootti kuuri saatiin mukaan myös. Nyt pitäisi yrittää pitää pennut pois haava-alueelta ja pikkuhiljaa vierottaa muutenkin syömisestä. Nehän kyllä syövät jo hyvin lisäruokaa ja maitoa ovat tissutelleet enään n.2-3krt vuorokaudessa. Mutta vaikka eilenkin yritin varjella Willaa imettämiseltä erilaisilla housu-paita-riepu yhdistelmillä niin löysivät ne tiensä emän tisseilla pienistäkin lahjeraoista... Willa on nyt myös innostunut pentujen kanssa niin leikkimään, että erottaminen pennuista niiden juoksennellessa ympäri huushollia on sydäntäsärkevää! Willa itkee vauvojensa perään ja vauvat Willaa etsiessään. Toivottavasti saisin hyvän suojapanssarin kehiteltyä, että saadaan äippä jatkamaan leikkejään pentujen kanssa.

Pennut ovat voineet oikein hyvin. Ne ovat mahdottomia riiviöitä jo nyt!:) Kaikki mihin tassuiksi tai hampaiksi päästään tutkitaan ja testataan varmasti! Yksi uroksista pitää välillä korvia vihlovaa ulvontaa, kun tylsistyy olemaan sisaruksiensa kanssa aitauksessa. Olen yrittänyt pitää silti selvänä, ettei se ulvomisen takia pääse aitauksesta tai saa extra huomiota. Tänä aamuna kesti n. 20minuuttia enne kuin poika hiljeni. Silti sillä riitti senkin jälkeen energiaa, kun vihdoin pääsi juoksentelemaan.
Tänään olisi tarkoitus alkaa totutella pantoihin. Hankin jokaiselle oman harjoittelukaulapannan, jonka saavat sitten mukaansa uusiin koteihinkin. Harmittavasti nyt on luvattu kovempia pakkasia, mutta toivotaan että päästään silti hieman harjoittelemaan lähiaikoina ulkoilua.
Pentujen tulevat perheet ovat käyneet katselemassa niitä ja suurinosa käy useammankin kerran nyt ennen joulua. Nova isukki kävi myös viikko sitten nuuskimassa lapsiaan:)

Ei kommentteja: