perjantai 17. joulukuuta 2010

Kuusiviikkoiset eläinlääkärin tarkastamat pennelit

Hiukan on tahti kiristynyt pentujen kanssa eli aika kuluu kuin siivillä. Siksi siis ei kuvia ole ehtinyt välissä päivittelemään. Pennut juoksentelevät, leikkivät ja nyt ulkoilevatkin enemmän kuin aikaisemmin. Pissakakkashow alkaa myös olla jo aikamoista! Onneksi paukkupakkaset hieman hellittivät ja nyt voi päästää niitä jo uloskin tarpeilleen. Ulkoiltu on myös kaulapannan ja remmin kanssa, vaikka silloin keskityttiin lähinnä kutisevaan kaulapantaan...

Viimeviikonloppuna pennut tutustuivat ensimmäistä kertaa Herra Varikseen. Kaikilla riitti kiinnostusta lintua kohtaan ja innokkaimmat alkoivatkin välittömästi höyhentää uutta aarretta. Riistaviettisiä pikkukakaroita:)

Torstaina kävimme ensimmäisellä autoreissulla eläinlääkärissä. Siellä pentuset tarkastettiin ja mikrosirutettiin. Oikein hyvässä kunnossa olivat kaikki! Eläinlääkärin mukaan hieno, tasainen pentue:) Mikrosirutuksessa muutama pentu pisti kovasti hanttiin, mutta huudoista ja pyristelyistä huolimatta kaikki saatiin sirutettua. Tottakailla eläinlääkärin mukaan toinen palli ei ollut vielä laskeutunut, mutta uskoi sen tapahtuvan lähiaikoina. KätilöLeena tänään opasti miten tutkia niitä uroksilta, joten voin nyt itekin tarkkailla tilannetta.

Kaikki pennunottajat ovat käyneet tutustumassa pentuihin ja osa useammankin kerran jo. Ensimmäiset pennut matkaavat koteihin heti joulun jälkeen, kun pennut on pentutestattu. Kasvattajana olen tosi iloinen, että innokkaat pennunottajat ovat tehneet kovasti suunnitelmia pennun sosialistamisen ja kasvattamisen varalle. Osa pennuista on jo ilmoitettu ns. pentujen leikkikouluihin:)

Ei kommentteja: