sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulunaikaa

Meillä on vietetty riehakasta joulunaikaa. Pennut ovat jo isoja reilu seitsenviikkoisia vipeltäjiä, jotka tömistävät vauhdilla eteenpäin laumassa, kuten Beethoven leffassa konsanaan... Ne nukkuvat yhä vähemmän ja vähemman, mikä tarkoittaa sitä, että kovaa menoa löytyy meiltä useita kertoja päivässä:) Sinäänsä ihan hyvä, että alkavat pikkuhiljaa muuttaa omiin koteihinsa, että edes hieman meno rauhoittuu. Mutta veikkaan , että kovin ollaan täällä haikeina ja varmasti itkeä pirautetaaan, kun pentuset lähtevät maailmalle.

Tänään kävi Minna testaamassa pennut. Testi tehtiin makuuhuoneessamme, jossa pennut eivät olleet päässeet vielä vipeltämään. Yksikään pennuista ei kuitenkaan uutta paikkaa juuri ihmetellyt. Vähän osa tutkiskeli nurkkia, mutta kiinnostavampaa oli uusi ihminen eli Minna. Testissä tutkailtiin pentujen käyttäytymistä sylissä, rohkeutta, kontaktia ihmiseen, taistelutahtoa, noutamista, koulutettavuutta, alistumista, palautumista, ääniherkkyyttä, kivun sietokykyä, pöytäkäyttäytymistä, toimintakykyä ja laumaviettiä. Kaikki pennut selvisivät testistä oikein hienosti. Koko porukka oli rohkeita, toimintakykyisiä ja taistelutahtoisia tollerinalkuja. Eroja oli lähinnä palautumisen nopeudessa. Suurin osa palautui nopeasti ja osa jopa välittömästi häntäänsä ylhäällä pitäen. Yleisneuvona koko pentueelle, että ehdottomasti harrastaviin koteihin ja mieluiten jonkinlaista koirakokemusta omaaviin perheisiin. Olin tyytyväinen, että oma käsitykseni pentujen eroista ja luonteista vastasi aika hyvin pentutestin antamaa tulosta. Testihän ei sinäänsä kerro koirasta, muuta kuin sen tän hetkisestä tilanteesta, mutta antaa eväitä uusiin koteihin koiransa kanssa toimimisesta ja kouluttamisesta. Tarkoitus on laittaa videot Niksun kuvakansioon jossain vaiheessa ja halukkaat saavat multa kysymällä linkin sinne.

Ensiviikolla Nelsson (Työvoitto) muuttaa Espooseen, Wilho (Täystuho) löytää kotinsa Turusta, Wiljo (Tottakai) matkustaa kotiin Kotkaan ja Mona (Tulikettu) ihastuttaa Lempääläläisiä. Pikkuinen Wii (Tättähäärä) sijoituskotien peruuntumisien takia jää jatkamaan kujeitaan meille Julkujärvelle<3

Ei kommentteja: