sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Tokoprinsessa

Pakko rustata heti ylös, kun aloitin vuoden ahkeralla tokotreenailulla ( ;) ). Ei vaan -sain siis aikaiseksi tänään treenattua molempien koirien kanssa. Willan kanssa pitäisi nyt kotona aloittaa vielä metallikapula ja tunnarin pito harjoituksia. Pirkkalassa harjoiteltiin tänään seuraamispätkiä, jotka sujuivat ihan kohtalaisesti. Seuraaminen on edelleen todella väljää, enkä tiedä jaksanko sen parantamiseen edes hirveästi panostaa. Mutta kontakti pysyy kivasti. Malttia tarvitaan lisää, koska liikkeelle lähdössä tulee helposti intovinkaisu.

Luoksetulon pysäytyksiä treenattiin myös. Seisominen sujui vanhasta muistista, mutta maahanmenoa harjoiteltiin ekaa kertaa. Niin se taitava tyttönen vaan teki maahanmenonkin hienosti suullisella käskyllä. Jätin käsimerkin parin kerran jälkeen pois, koska suullinen näytti toimivan paremmin. Kokeilin kerran jopa molemmat pysäytykset samaan harjoitukseen ja sekin meni hienosti. On se vaan taitava tyttönen:)

Ruutua harjoiteltiin viimekerralla kimppatreeneissä saatujen ohjeiden mukaan. Eli kutsuin koiran luokseni ruutuun ja palkkasin siellä lelulla ja sitten välissä muutama kerta niin,. että lähetin sen ruutuun käytyäni siellä merkiksi pyörähtämässä. Sujui ihan kivasti, vaikka ruutuneliön hoksaamisen kannalta pitäisi varmaan seuraavalla kerralla ottaa ne teippaukset/nauhat avuksi tolppien väliin.

Wäinön kanssa tokoilu takkusi hieman. Ehkä vika on kyllä siinä, että en voi vaatia koiraakaan tekemään tosissaan mitään jos en itsekään tee sitä tosissani. Koska meillä ei koetavoitteita ole on treenailu enemmän sellaista tehdään nyt jotain sinnepäin. Sitten kuitenkin harmittaa, kun seuraaminen tms. ei suju niin mallikkaasti. Edelleen Wäinö kiihtyy helposti tehdessä ja se vie hallintaa liikkeiden suorittamisesta. Palkkaaminen kivoilla leluilla tietenkin lisää kierroksia, mutta toisaalta on niin ihanaa katsoa, kuinka se on iloinen kun saavuttaa palkkansa ja pääse sillä leikkimään. Tehtiin Wäinönkin kanssa seuraamista ja luoksetulosta pysäytystä (seisominen). Ruutua kokeiltiin myös meiän vanhalla tekniikalla ja seisomiskäskyllä oikeassa paikassa ja se kyllä onnistui ihan kivasti muutaman kerran.

Aksailtu ei sitten tällä viikolla olleskaan. Paitsi Willa, joka pääsi taas Hannan kanssa treenailemaan Meirän hallille. Kaksikolla yhteistyö näyttää toimivan hienosti ja on kiva kattella pikkuketun vauhdikasta agiliitämistä.

Ei kommentteja: