sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Tottelevainen tolleri

Willa yllätti tänään Kyröskoskella. Olimme ilmoittautuneet ekaan AVOimen luokan TOKO-kokeeseemme. Takana oli muutama viikko treeniä ja osa liikkeistä oli vielä täysin opetteluvaiheessa. Niin se pikkukettu vaan taituroi itselleen ykköstuloksen ja oikeuden VOIttaja luokkaan. Pisteitäkin tuli mukavat 178p. ja niillä sijoituimme hienosti 3.

Tuomari oli sama, kuin ekassa kokeessamme vuosi sitten startatessamme ALOssa. Tällä motivaatiolla ja suuripiirteisyydelläni treenatessa olin tosi tyytyväinen, että ilmoittauduimme juuri tähän tälle tuomarille. Muutenkin kehässä on paljon mukavampi olla, kun hieman vitsaillaan ja saa myös kehua ja kannustusta. Liikkeistä saimme hyviä pisteitä. Luoksetulon pysäytys ja nouto laskivat pistesaalista eniten. Pysäytys meni pitkäksi ja noudossa taas Willa hyökkäsi kiinni kapulaan ja yritti jäädä sitä syömään kesken palautuksen. Hieman tiukempi lisäkäsky ja kapula palautui sivulle. Kaukkareihin olin extra tyytyväinen! Ne menivät prikulleen täydellisesti ja pisteitä saatiinkiin täysi kymppi. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen sekä paikalla makuu toivat myös kympit. Ja huolimatta koirasta, joka yritti melkein joka liikkeen välissä palkata itseään lähtemällä noutokapuloille saimme kokonaisvaikutuksesta upeasti 10!!!
Huippu tyytyväinen olen!:) Nyt aloitetaan piiitkä prosessi VOI-luokan liikkeiden harjoittelussa. Katsotaan päästäänkö vielä joskus osallistumaan kokeeseen siinä luokassa. Ero AVOn ja VOIn välillä on vaan niin suuren suuri...

Viime viikonloppuna kisattiin kahden päivän verran Takutien agikisoissa. Ne menivätkin sitten ihan penkin alle. Viidestä startista 4x HYL ja 10vp. Kontaktit olivat isoin ongelma. Keskeytin radat ekoille kontaktiesteille Wäinön loikattua niiltä törkeällä hypyllä yli. Agikisakausi päättyi sitten. Nyt syksyllä myöhemmin vuorossa enään kahdet kisat ja sitten taukoa kevääseen.
Treenausta ja treenausta varsinkin kontakteilla molemmilla koirilla.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onnea tokotuloksesta!
Meidän mitä luultavammin näkee sitten marraskuussa tollerimestaruudessa, jo ei Iitu yllätäviä juoksuja aloita.

mipe kirjoitti...

Jes kivaa! Siellä sitten nähdään:) Terveisiä molemmille punaturkeille!