lauantai 18. huhtikuuta 2009

Kevään vimpat Jaakot

Tänään puolikuntoisena flunssan jäljiltä osallistuin Jaakon koulutukseen. Mukaan pääsi tällä kertaa Willasukkanen. Neiti (siis Willa)oli aivan tulessa, kun halliin pääsi. Intoa oli taas vaikka muille jakaa. Jaakon tämänkertainen rata oli mukavan lyhyt- 23 estettä ja täytyykin heti alkuun mainostaa, että tällä kertaa pääsimme sen oikeesti loppuun saakka!

Radan alun jälkeen 4.llä esteellä kartturi otti sekunnin ajatuspaussin ja näin ollen onnistui mokaamaan jatkon. Ei siis ratamuisti toiminut kovin kauas. Vitsit tätä lahopäätä! Jaakon radat, kun tuppaavat olemaan pyörimisiä ja saman esteen suorittamista kolmeen tai neljään kertaan. Se tuottaa mulle aivan hirveästi vaikeuksia muistaa niitä. Oikein hävettää välillä.. No sain sitten hyviä vinkkejä ratojen muistiharjoitteluun. Muistisääntöjen muodostamista ja silmät kiinni sormella hahmottamista ripeään tahtiin. Heti, kun tulee pienikin tauko seuraavan esteen tai ohjauksen kertaamisessa tietää, ettei se onnistu radallakaan. Eli tarvitsee opetella uudestaan ja uudestaan. Tätä täytyy nyt ottaa kokeiltavaksi treeneissä ja kisoissa.

Toinen mieleen jäänyt asia, johon tarvitsee oikeesti alkaa kiinnittämään huomiota on kahden käden käyttäminen mm. valsseissa. Mä jotenkin pyrin aina hukkaamaan sen "turhemman" käden pois, mikä aiheuttaa hankaluuksia kääntymiseen. Ja olen siitä saanut palautetta useamman kerran.

Viime kerralla jo harjoitellut sylivekit ja vekkijaakotukset tuottivat ongelmia. Jotenkin vaan oma liike ei toiminut, enkä osannut luontevasti käyttää niitä ohjauksina. Eli uusinta kotiläksyiksi. Sen sijaan saatiin alussa kehuja kun yritettiin tosissamme ja rata kulki ihan mukavasti. Loppupuolella homma hieman löystyi- Willan keskittyminen herpaantui lelusetään ja väsymys vei parhaan vauhdin ja innon treenistä. Loppuun asti kuitenkin jaksettiin ja selviydyttiin radasta:)

Wäinö kävi fysioterapeutin hoivassa tälläkin viikolla. Kunto oli kohentunut huomattavasti ja näkihän sen jo viime viikollakin hieronnan jälkeen. Kolmatta kertaa ei tarvittu, mutta katsotaan uudestaan viimeistään kisaputken jälkeen kesäkuussa. Agitaukoa Wäinölle on kertynyt kohta jo kolme viikkoa ja se katkaistaan ensi viikolla. On tehnyt varmasti ihan hyvää. Viikonloppuna ohjelmassa on toksoilua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko lähettää tätä kautta onnitteluja, kun huomasin, että mikkelin kisoissa viikonloppuna oli kolmosten ykköspallilla punaisten juhlaa. Wäinön emänisä Touko voitti maxi3 luokan ja Misti medi3 luokan! Huikeesti onnea!!!

miia