keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Maksa-arvot alaspäin!

Tänään saatiin viimein hyviä uutisia! Eläinlääkäri soitti iltapäivällä ja kävi läpi päivän tutkimukset ja verinäytteistä otetut arvot. Maksa-arvoista alat ja asat olivat lähteneet hyvin laskemaan, mutta afos oli edelleen koholla, mutta pysynyt samassa lukemassa.Ovathan ne vielä viitearvoihin verrattuna satakertaisia, mutta pääasia, että ovat kääntyneet kuitenkin laskuun. CRP arvo oli laskenut jo lähelle viitearvoa 42 (< 31).
ALKP 2000 (23-212)
ALT 798 (10-100)
AST 72 (0-50)

Arvojen lasku kertoo siitä, että antibiootti ja nestehoito tuntuisi tehoavan. Se antaa myös hieman osviittaa siitä, että syy saattaisi olla tulehdusperäinen eikä immunologinen. Mutta katsotaan miten etenee.
Willan yleiskunto on parantunut. Se on virkeä, iloinen pikkukettu ja nukkui yönkin rauhassa. Keltaisuus on merkittävästi vähentynyt, mikä on hyvä merkki. Willa sai luvan olla huomenna kotihoidossa, ainoastaan käydään laittamassa nesteytystä ihon alle samalla, kun Wii käy rokotuksilla. Perjantaina on sitten veriarvokontrolli ja pohditaan hoidon jatkosuunnitelmaa mikäli käännöstä huonompaan ei sitä ennen tapahdu.

Hienoja uutisia. Tosin ei oikein uskalla iloita, kun koko ajan on pelko, että jatkuuko paraneminen vai tuleeko takapakkia... Maksan paraneminen kun tapahtuu hitaasti, mutta käänne pahempaan voi tapahtua nopeasti. Mutta toivotaan, toivotaan että paraneminen jatkuu.Pitäkää peukkuja :)

Ei kommentteja: