tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pentujen jälleennäkeminen :)


Järjestin pentutreffit lauantaina 12.3 ensimmäiselle pentueellemme. Pennuilla ikää reilu 4kk. Oli aivan mahtavaa nähdä kaikkia lapsukaisia ja hiedän omistajiaan! Sisarukset olivat myös innoissaan jälleennäkemisestään ja riekkuivat samaan tapaan, kuin ennenkin, tosin isommalla vaihteella:)

Ohjelmassa oli ensin TOKO ja agility koulutusta SportDogParkilla. Teimme muutamia häiriöharjoituksia (kontakti, luoksetulot) ja putkea,irtoamista siivekkeiden kanssa sekä takaakiertoharjoitusta. Kaikki pennut olivat rohkeita ja innokkaita. Kaikki uskaltautuivat putkeenkin yhtään ihmettelemättä. Kaikki olivat selkeästi treenanneet kotona tokojuttuja ja luoksetulot sujuivat oikein hienosti. Muutama pentu osasi jo odottamisen ja kontaktia kaikki pitivät hienosti.
Hallilta suuntasimme Ylöjärvelle noutoharjoituksiin. Harjoittelimme muutamaa perusjuttua damin kanssa. Kantaminen, nostaminen ja luovuttaminen. Osaa teki ihan koko noudonkin. Sitten oli vuorossa riistaan tutustuminen eli varista tällä kertaa. Jokainen pennuista nosti variksen ja suurin osa kantoi oikein hienosti häntä pystyssä aarretaan. Tällä kertaa riistan kanssa yllätti Nelsson, joka pikkupentuna oli ehkä vähiten kiinnostunut riistasta. Nyt Nelsson nosti variksen spontaanisti ja innostui aarteestaan niin, että ei meinannut siitä luopua ollenkaan. Kaikki vaakun tuoksut hangesta piti myös käydä nuuskimassa ja nuolemassa. Metsässä teimme harjoituksen jälkeen vielä yhteisen lenkin, jolloin pennut äitinsä ja isänsä seurassa pääsivät vihdoin irrottelemaan ja painimaan.

Painit ja jutustelut jatkuivat meillä kotona, jonne lopuksi tulimme syömään ja kahvittelemaan. Tosi mukava päivä ja aivan ihania kasvatteja omistajineen:)
Seuraavan kerran olisi tarkoitus nähdä Hesan pentunäyttelyssä huhtikuussa. Kovasti jo sitä ootetaan!:) Kuvamateriaali on vähäistä, kun touhusin muuta koko ajan, mutta muutama otos tässä-kiitos Novan Miikan!:)

Viikkoa aikaisemmin vietimme tehokkaan kisaviikonlopun, jota jatkettiin kevätilmasta nauttien mökillä Evijärvellä (muutama otos). Kisojen osalta ei niin menestystä tullut. Tosin Willa aloitti pitkän kisatauon jälkeen hienosti tekemällä vitosta ja kymppiä lähinnä keppivirheillä (vanha mörkö nostaa päätään..). Wäinö painottui enemmän hyllypuolelle, mutta onneksi kuitenkin selvisi ehjänä lennettyään vaarallisen näköoisesti Seinäjoella puomilta!
Treeniä saatiin tänä sunnuntaina osallistuessamme valkkuryhmän Oksan Samin koulutukseen. Hyviä vinkkejä ja tehokkuutta ohjaamiseen. Ohjaaja lopettaa laiskottelun...?

Niin ja loppuun vielä HURJAT ONNITTELUT NOVALLE JOKA VALITTIIN VUODEN 2010 PALVELUSTOLLERIKSI!!! (NIIN JA NIINALLE KANS:)

Ei kommentteja: