torstai 4. kesäkuuta 2009

Neuvoja kaivataan

Ongelmaamme nimeltä kepit! Vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan kommentteina tai sähköpostitse!

Tällä hetkellä näyttää siltä, että jatkan kokeilua esteen runsaasta positiivistuksesta palkkakipolla ja samalla myös vaihdan estekäskyn joksikin vähemmän painostavammaksi. Edelleen yritän pysytellä siinä ajatuksessa, että annan tilaa koiralle hakea itse enkä mene lähelle (sekoittaa koiran pasmat vieläkin enemmän) painostamaan. Toisena ajatuksena kävi mielessä, että kun kerran tiedän että koira osaa esteen ja kulmat tosi hyvin niin pitäisikö kepeillä vaan tehdä niin, että jos ei mene sisään niin koira kainaloon ja pois radalta. Vai kerryttääkö sekin lisää paineita? Vaikeaa! Kun toisaalta ongelman juuret näyttäisivät johtavan pieneen pehmeeän koiraan, joka ei halua kisoissa estettä suorittaa vaan juoksee ohi tai alkaa rauhoittelemaan itseään (vai mua?) haistelemalla maata. Mut taas toisaalta Willa osaa myös possuttaa täysillä mua radalla ja kun mä tiedän et se osaa (osas tän iltasten kisojen jälkeenkin joka kerta ekalla sisään niin avot, kun kierrot ja suoratkin...) niin pitäiskö vaan vaatia tai sit pois radalta..?

Tänään siis hyytävässä vesisateessa kisattiin Willan kans kaksi rataa, jotka sujuivat hienosti kepeille saakka. Molemmilla kerroilla sama: ekalle kepille ja nenä maahan. Toisella tai kolmannella kertaa sisäänmeno onnistui. Tämä keppien sisäänmeno ongelma alkaa olla vastassa jo joka startissa ja mua pelottaa, että miten sen saa katkeamaan, kun käytös vahvistuu joka kerta. Taukokaan ei aikaisemmin auttanut ja toisaalta jos johtuu epävarmuudesta niin sitten tarvis vaan saada kisoja alle...

No nyt ennen sunnuntaita kokeillaan kepitystreeniä joka päivä eri kentillä ja kepeillä. Ja positiivistamista. Kepit on kiva este!!!!

Ei kommentteja: