sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tuplaveen toisen pentueen syntymä

Wiin synnytys lähti normaalisti käyntiin lämpjen laskulla torstai-iltana ja alimmillaan lämmöt olivat perjantaiaamuna. Perjantai-lauantaiyön aikana oli menossa avautumisvaihe, jonka aikana Wii petaili kovasti, oli rauhaton ja läähätteli. Aikaisin aamulla alkoivat rauhalliset ponnistelut. Ponnistelut eivät kuitenkaan voimistuneet kunnolla edes liikkumisen aikana. Ne pysyivät usean tunnin  melko vaimeina. Kunnon työntöjä seisaallaan työntöjä ei ollut ollenkaan. Tässä vaiheessa kysyin apua eläinlääkäriltä, joka kehotti meitä lähtemään näytille ja mahdollisesti oksitosiinipiikille.
Eläinlääkärissä katsottiin pentujen vointi ultralla ja yhdellä pennulla alkoi sykkeet olla kovin alhaiset. Sisätutkimuksessa todetiin, että yksi pentu oli tulossa väärässä asennossa (selkä tai lanne edellä). Ell teki kovan työn pennun kääntämisessä ja  pennun ulos vetäminen oli aikamoinen työ, joka myös kesti pidemmän aikaa. Aamupäivästä kuitenkin syntyi normaaliteitse Sissi tyttönen 379g kokoinen todella reipas pentu. Wii alkoi tässä vaiheessa olla todella väsynyt ja ponnistelut vähenivät. Vielä kerran ultrattiin ja katsottiin pentujen vointia. Huoli yhden pennun kunnosta ja emän väsymyksestä saivat meidät päätymään keisarinleikkauksen. Wiillä olisi ollut useiden tuntien ponnistelun jälkeen kova urakka ponnistella reippaan kokoiset pennut ulos. Yhden aikaan päivällä loput 4 pentua syntyivät keisarinleikkauksella.

Emä ja pennut voivat oikein hyvin Lähes kaikilla pennuilla on paino jo yhden vuorokauden aikana lähtenyt nousuun:) Wii on oikein huolehtiva ja tarkka äiti. Sen huolenpitoa on ihana katsella <3 p="">
Wiin ja Retun lapsosia on yhteensä viisi. 4 narttua ja 1 uros. Laitan pentukyselijöille viestiä lähipäivien aikana:) Muutamia kuvia olen ehtinyt pennuista ottaa, mutta vielä ei ole kaikista omaa kuvaa. Olen antanut tuoreen äidin rauhassa tutustua ja hoitaa pentusiaan:)
                                                   Sissi tyttö

                                                   Uros

                                                Blondi (nätti,pieni ja vaalea tyttö, jolla hieman valkoista niskassa)

Ei kommentteja: