perjantai 13. marraskuuta 2015

Pentuesuunnitelmia

Muutaman vuoden ajan on Wiin jalostuskäyttöä pyöritelty useampaan kertaan mielessä. Ja pari kertaa olen sen jo päättänyt unohtaa. Nyt Wiin tullessa 5 vuoden ikään on tullut hyvä ajankohta avata suunnitelmat uudestaan. Terveystilanne ja sopivien urosvaihtoehtojen löytyminen antoi uutta valoa suunnitelmiin ja ne lähtivätkin yllättäen vauhdilla käyntiin. Wii nimittäin aloitti juoksunsakin pari kuukautta etukäteen.  Onneksi oli sopiva uros valittu ja jalostustiedustelu yhdityksellekin saatiin ajoissa tehtyä.

Wii on nyt kertaalleen astutettu Retulla (Grosbeaks Great Grouse) ja pidetään kovasti peukkuja, että pentusia olisi tulossa!!! Wii ultrataan ensi viikon lopulla.FI AVA Tuplaveen Tättähäärä "Wii" FI59683/10


 
 


Wii on  5-vuotias pienikokoinen, ketterä ja siro narttu. Se on tasapainoinen ja pehmeä koira, jonka kanssa on helppo harrastaa ja elää arkea. Wii on melko ohjaajanöyrä ja omaa miellyttämisenhalua, mutta tollerimaiseen tapaan se on kaikesta intoileva ja joka paikkaan ehtivä sähikäinen.  Wii kantaa ja noutaa riistaa, mutta tarvitsee kovasti motivointia varsinkin kylmän riistan nostamiseen. Wii on tottunut vauhdikkaaseen ja äänekkääseen elämään lapsiperheessä ja osaa rauhoittua, vaikka ympärillä olisi hurjempikin meno.

Terveys
A/A 0/0 PRA A Silmät OK, Disthiasis

Tulokset
TOKO ALO1, AGI MEDI 3 FI AVA, NÄY ERI


Grosbeaks Great Grouse "Retu" FI29644/12


 
 


Retu on hurmaava 3-vuotias uros. Se on toimintakykyinen,rauhallinen,hiljainen, riistaviettinen, isokokoinen ja tasapainoinen uros. Ihastuin kovasti Retun luonteeseen sen vieraillessa meillä useamman päivän ajan. Retu sopeutui nopeasti meillä uusiin ihmisiin ja paikkoihin eikä hötkyillyt turhia.  Retu toimii mukana käytännön metsällä.

Terveys
B/B 0/0 PRA B  CEA A Silmät Ok

Tulokset
NOU1, MEJÄ ALO 0, MH suoritettu, NÄY EH

Lisää Retusta ja luonnekuvauksesta kasvattajan sivuilla http://tolleri.tilleri.com/urokset-jalostukseen.html

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

on kivan näköinen pentue tulossa, onnea! :-)